Mahalle marketleri de dijitalleşecek

Haber Giriş Tarihi:
Haber Güncellenme Tarihi:
https://www.bursaekspress.com

İSTANBUL (İGFA) - E-ticaretin dünyada hızlı çıkışı 2022 yılında e-ticaret trendlerini de ön plana çıkardı.

TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucusu Cenk Çiğdemli, 2022 yılında sürdürülebilir ticaret, görsel arama, online mahalle marketleri, WhatsApp entegrasyonu, amaç odaklı pazarlama, kişiye özel deneyim ve e-ihracat öne çıkacağını söyledi.

ONLINE MAHALLE MARKETLERİ

2022’nin en belirgin trendlerinden birinin mahalle marketlerinin online satışa başlaması olacağını ifade eden Çiğdemli, "Market uygulamaları, her ölçekten bakkal ve market için kullanılabilir hale gelecek. Biz de marketlere yönelik, lokasyon bazlı e-ticaret altyapısını yılbaşında hizmete sunduk. Mahalle marketleri ve bakkalları da artık online satışa başlayabilecek" dedi.

Bu yılın öne çıkan bir diğer trendi, görsel aramanın yaygınlaşması olacağını belirten Çiğdemli, yine e-ticaret firmalarının WhatsApp entegrasyonu üzerinden chatbot kullanımı da 2022’nin trendleri arasında yer alacağını ve bu entegrasyon üzerinden satın alma, kargo süreci ve satış sonrası müşteri hizmetleri bu yıl daha çok kullanılmaya başlanacağını kaydetti.

Kişiye özel kampanya, canlı yayında satış programları, oyunlaştırma ile satış ve yine müşteriye özel site tasarımı gibi deneyim odaklı çalışmaların da 2022’de trend haline geleceğini belirten Cenk Çiğdemli, kur farklılıklarını avantaja çevirmek isteyen satıcıların da 2022’de e-ihracatta dikkat çekici bir büyüme sağlayacağını öne sürdü. Çiğdemli, "E-ihracatta KOBİ ve küçük ölçekli işletmelerin payı şu an yüzde 35 seviyesinde. 2022’de bu oranın da yukarı doğru bir grafik çizeceğini öngörüyoruz. E-ihracat da totalde 2022’de büyüyecek" diye konuştu.