SON DAKİKA
Hava Durumu

İmar dışı su alamayan vatandaşları lgilendiriyor. Başkan Bozbey Açıklamalarda bulundu

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2024 18:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.07.2024 14:05

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey göreve geldiği ilk günden bu yana ana kadrolarda değişiklik yaparak yol haritasını yavaş yavaş şekillendirmeye başladı.

Başkan Bozbey, seçim döneminde söz verdikleri ‘Başkan Bozbey Burada’ projesini geçtiğimiz haftalarda Büyükorhan’dan başlattı. Muhtarları, kaymakamları, belediye başkanlarını ziyaret ederek çözüm odaklı çalıştıklarını ifade eden Bozbey, sonrasında yöre halkıyla buluşup sorunlarını direk kendilerinden dinlemenin kendileri için daha kıymetli olduğunu beliritti. Sorunların bazılarını hemen anından çözüme kavuşturarak gülümsetti.

Gelelim asıl meseleye...

Başkan Bozbey ile yaptığım görüşmede, milyonlarca kişinin sorunun çözülmesi için beklediği bir konu gündeme geldi.

Daha önce imar affından yararlanan vatandaşların imar dışı alanlarda önceki dönemde yapılan abonelikleri tekrar iptal edildiği bu konuda binlerce başvuru olduğu Bazı bölgelerde su şebekesi olmasına rağmen su verilmediği vatandaşlar tarafından kendilerine iletildiği ve Bu konuyla çalışmalarının olup olmadığını sorduk.

Başkan Bozbey, imar affından yararlanan vatandaşların imar dışı alanlarda yaptıkları, tarlalarına yapılar olduğunu ve konuyla ilgili binlerce kişiden talep aldıklarını doğruladı ve ekledi:

"Başkan Bozbey Burada otobüsümüzde de vatandaşlarımızdan bu talebi çok alıyoruz. İmar affından yararlanan yapılar mücavir alan dışında kaldığı için elektrik su aboneliği alamıyor. Sadece abonelik değil konut veya bağ evi yapımında da sorun teşkil ediyor. Başkan Bozbey bölgeden gelen talepler üzerinde 17 ilçe Belediye Başkan arkadaşlarımızla mücavir alan genişletilmesi üzerine istişare yaptıklarını ifade etti. Çalışma gerçekleşirse bir çok konu çözüme kavuşcak dedi.

Bu konuda Başkan Bozbey'in Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerinde başlattığı "Başkan Burada" projesiyle 17 ilçedeki vatandaşlarla birebir görüşmesi vatandaşlar tarafından büyük ilgi göründüğü altını çizmem gerekiyor.

***

Başkan Bozbey dağ yöresinden iki isme önemli görev verdi.

İşte o iki isim...

Burulaş Genel Müdürlüğü'ne Fahrettin Beşli'nin atanmasının ardından yeni yardımcısı belli oldu.

2002 - 2016 yılları arası BURULAŞ, 2010 - 2018 TMMOB Elektrik Mühendisleri Odasi Bursa Şube Başkanı, (4 dönem) 2019 - 2024 Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı, Nilüfer ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yapan ve BURULAŞ'ın yeni Genel Müdür Yardımcılığına atanan isim Remzi Çınar oldu

İkinci isim ise; daha önce uzun yıllardır Nilüfer Belediyesi Basın Yayın birimden görev yapan meslektaşımız, Bursa'nın Keles ilçesine bağlı Baraklı Mahallesi'nde yetişen, şimdi ise Başkan Bozbey tarafından Büyükşehir Belediyesi kadrosuna dahil edilerek dağ yöresinden sorumlu koordinatörlük görevine getirilen isim ise Ersin Yaşar oldu.

Kendilerine başarılı diliyorum.

Esen kalın.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.